Yeşil pasaportlara ‘ön vize şartı geliyor’ iddiasına açıklama var

DMM’den Yeşil ve Gri Pasaport Sahiplerine Yönelik Yeni Vize Şartı İddialarına Net Yanıt!

Son günlerde bazı basın organlarında yer alan, “Yeşil ve gri pasaport sahiplerinin Avrupa Birliği’nin Schengen Bölgesi’ne yapacakları seyahatlerde yeni kurallar getirildi” şeklindeki haberlere Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) netlik getirdi. DMM tarafından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

DMM’den yapılan açıklamada, “Yeşil ve gri pasaport sahiplerinin Avrupa seyahatlerinde 7 Euro ödeme yapacakları ve vize reddi durumunda AB’ye giriş yapamayacakları” iddialarının temelsiz olduğu vurgulandı. Avrupa Birliği’nin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, 30 Avrupa ülkesinin vatandaşları için zorunlu olan “ETIAS seyahat yetkisi” uygulamasının Türkiye’yi kapsamadığı ifade edildi.

Ayrıca, “ETIAS seyahat yetkisi”nin sadece Schengen bölgesine vizesiz giriş hakkı bulunan ülkelerin vatandaşları için geçerli olduğu belirtildi ve “Türk vatandaşlarının yeşil ve gri pasaportlarıyla Schengen bölgesine vizesiz giriş yapmaya devam edeceği” vurgulandı.

Geçmişte benzer iddiaların ortaya atıldığı ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un bu tür açıklamaları yalanladığı hatırlatıldı.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (14 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (14 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Erdoğan beklenen ‘tarihi konuşmayı’ yaptı! AKP-MHP-DEM üçlüsü ilanı: ‘Çıkış yolu arayana kapıyı ardına kadar açarız…’

Son dakika haberi… Cumartesi günü vereceği mesaj merak edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 10.20 itibarıyla açıklamalarda bulunuyor.

Kartalkaya duruşması karıştı, sanık avukatları salonu terk etti

Kartalkaya davasında duruşma salonu karıştı. Yaşanan gerilimin ardından sanık avukatları duruşma salonunu terk etti.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti