Yaşayan Nostradamus korkuttu: Ekonomik çöküş geliyor

Daha önce koronavirüs salgını ve Kraliçe Elizabeth’in ölümünü doğru tahmin eden Salomé, Trump’ın büyük teknoloji firmalarıyla kurduğu güçlü ilişkilerin ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Salomé’ye göre, Trump’ın göreve başlamasından bu yana Elon Musk (Tesla/SpaceX), Tim Cook (Apple), Microsoft ve Amazon gibi büyük teknoloji şirketleriyle kurduğu bağlar, bu şirketlerin küresel sahnedeki gücünü artırıyor. Hükümetin yapay zekâ konusundaki düzenlemeleri gevşetmesi, bu dev şirketlerin daha az yasal kısıtlamayla hareket etmelerine olanak sağlıyor.

Daily Mail’de yer alan habere göre; Trump’ın büyük teknoloji şirketleriyle kurduğu ortaklıkların, diğer ülkelerin Amerika’nın etkisini sınırlamak için yerel alternatifler yaratmalarına neden olabileceğini söyleyen Salomé, Avrupa Birliği’nin yapay zekâ üzerindeki katı kuralları ve Çin’in teknolojiye yaptığı büyük yatırımların ABD’nin hâkimiyetine meydan okuyacağını belirtti.

Athos Salomé, Trump’ın enerji politikalarına da dikkat çekiyor. Yenilenebilir enerjiye verilen desteğin azalması, fosil yakıtların yeniden ön plana çıkmasına neden oldu. ExxonMobil ve Chevron gibi büyük enerji şirketlerinin etkisinin artması, özellikle Avrupa ülkeleriyle diplomatik sorunlara yol açabilir. ABD’nin enerji gücünü artırma çabalarının, Rusya ve Suudi Arabistan gibi büyük petrol ihracatçılarıyla gerilimlere neden olabileceği belirtiliyor.

Trump, özellikle BRICS ülkelerine (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika, Mısır, Etiyopya, Endonezya, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri) karşı agresif bir tutum sergiliyor. Çin’e karşı yeni gümrük vergileri uygulanırken, Rusya ve Hindistan ile ticaret gerilimleri artıyor. Salomé, bu durumun alternatif ekonomik blokların oluşumunu hızlandırabileceğini ve ABD’nin küresel gücünü zayıflatabileceğini öngörüyor.

Her ne kadar Trump, Çin’e karşı sert bir politika izlese de, ilk uluslararası ziyaretini Pekin’e yapması ekonomik bağların siyasi söylemlerin ötesinde bir önem taşıdığını gösteriyor. Salomé’ye göre, Çin ve ABD arasındaki ekonomik ilişkiler siyasi gerginliklerden daha karmaşık.

Salomé, Trump’ın toplumda yarattığı kutuplaşmanın da dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta olduğunu belirtiyor. Popülist söylemler ve göçmen karşıtı politikalar, ABD’de büyük çaplı protestolar ve sosyal istikrarsızlıklara yol açabilir diyor.

 

Related Posts

Özel’den Altaylı tepkisi… İktidara seslendi: ‘Artık hiç kimseyi baskıyla sindiremezsiniz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Fatih Altaylı’nın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Gazeteciden, gençlerden, milletten korkan bir iktidar var ama artık hiç kimseyi baskıyla sindiremezsiniz” dedi.

Ermeni diasporasının temsilcileri: Erivan utanç verici bir suç işliyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile Ermeni Apostolik Kilisesi arasında yaşanan cepheleşmede kilisenin yanında yer alan Rus iş insanı Samvel Karapetyan’ın ‘darbe çağrısı’ suçlamasıyla tutuklanarak hapse atılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

İstanbul Valiliği açıkladı: Yaz aylarında bunlar artık yasak

Yaz aylarının gelmesiyle orman yangını riski artarken İstanbul Valiliği’nden de dikkat çeken yasaklama kararı geldi. Kent genelinde ormanlık alanlara girişler 23 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında yasaklandı.

ABD’den İran’a yeni yaptırımlar: 8 şirket ve bir kişiye uygulandı

ABD yönetimi, İran’ın savunma sanayisi için hassas makinelerin tedariki ve nakliyesini sağladıkları gerekçesiyle 1 kişiyi ve 8 şirketi yaptırım listesine aldı. Açıklamada ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, İran’ın ölümcül silahları üretmeye ve yayma kabiliyetini azaltmaya devam edeceklerini kaydetti.

Mehmet Tezkan: İktidarın iç cephesi, muhalefetin iç cephesi

Mehmet Tezkan: İktidarın iç cephesi, muhalefetin iç cephesi

Erdoğan’dan 6 Şubat depremine ilişkin açıklama: Muhalefet anlamasa da yaşadığımız süreç milli mücadele ile eş değerdir

Erdoğan’dan 6 Şubat depremine ilişkin açıklama: Muhalefet anlamasa da yaşadığımız süreç milli mücadele ile eş değerdir