Gelecek konferansta, geleneksel bitkisel tıbbi ürün sınıfında ruhsatlandırılan tıbbi bitki çaylarının üretim süreçleri, eczanelerden güvenli ürün temini, üretimde kalite ve uygunluk kriterleri ile papatya ve nane gibi yaygın kullanılan bitkileri de içeren 190 adet tıbbi bitki monografının etkin kullanımı gibi konular ele alınacak. TİTCK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar, kurumun hazırladığı 190 tıbbi bitki monografından oluşan veritabanını ruhsat başvuru sahiplerinin kullanımına açtıklarını açıkladı. Ayar, bu monografların adeta bir yemek kitabı niteliğinde olduğunu vurgulayarak, her başvurucunun bu kaynaktan faydalanabileceğini belirtti.
Related Posts

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi
Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı
Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!
Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…
Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…
Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye
Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kalori
Rafine şeker içermeyen, tam buğday unlu, doğal hurma şurubuyla tatlandırılan ev yapımı baklava, geleneksel tatlılara hafif ve dengeli bir alternatif sunuyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, her dilimi sadece 120–130 kalori olan baklavanın tarifini verdi.