Tapu sahipleri bu belgeyi getirmek zorunda. 15 gün verildi

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları 15 Mart’a Kadar Devam Edecek

Türkiye’nin tarım ve ormancılık alanında önemli adımlar attığı dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını almaya devam ediyor. 31 Aralık 2024 tarihinde sona eren başvuruların ardından, yeni yılda da çiftçilere kapılarını açmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mart ile 15 Mart 2025 tarihleri arasında başvuru ve belge teslimi yapılmayan çiftçilerin talepleri değerlendirmeye alınmayacak. Bu nedenle çiftçilerin belirlenen süre içerisinde gerekli evrakları tamamlamaları büyük önem arz ediyor.

ÇKS Kayıtları İçin Taahhütname Şartı

Gelecek üretim yılı için başvuruda bulunacak çiftçilerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise, başvuru yapılan arazide kendilerine ait hissenin olmaması durumunda hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname gerekliliğidir. Ayrıca, verasetten iştirak olup hisse oranları belli olmayan araziler için de tüm hissedarlarla yapılmış kira sözleşmesi ya da taahhütname talep edilecektir.

Bu süreçte taahhütnameye konu olan arazilerin ÇKS kayıtları mart ayının ilk haftalarında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Hissedarlar ve mirasçılar dışındaki itirazlar ise dikkate alınmayacaktır.

Mirasçılar için Önemli Duyuru

Özellikle mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeniyle desteklerden yararlanamayan üreticilere müjde! Yönetmelik gereği, taahhütnameyle başvurulan araziler, uydu görüntüleri veya tespit komisyonları aracılığıyla kontrol edilecektir.

Tapu sorunları yaşayan ancak tarımsal faaliyetlerine devam eden üreticiler de taahhütname belgesi ile kayıt yaptırabilecekler. Bu sayede tarımsal desteklerden ve hibe olanaklarından faydalanabilir hale gelecekler.

Özetle, tarım ve ormancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuru yaparken gerekli belgeleri tamamlamaları ve belirlenen süre içerisinde işlemlerini sonuçlandırmaları, devlet desteklerinden faydalanmaları için oldukça önemlidir.

Related Posts

Pekin’de kritik görüşme: İran ve Çin’den birlik mesajı

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile Pekin’de bir araya geldi.

SOLOTÜRK ekibinden Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir’e ziyaret

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’i ziyaret etti.

AKP’li Şamil Tayyar’dan dikkat çeken çıkış: ‘Cumhur İttifakı’nda bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim’

Cumhur İttifakı’nda bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendiğini dile getiren AKP’li Şamil Tayyar, Erdoğan ile Bahçeli’nin yakın zamanda bir araya geleceğine yönelik kulisi bilgisini “Randevu planlaması yapılıyor” diye aktardı.

Balıkesir’de şüpheli kadın ölümü: Oğlu gözaltına alındı!

Karesi ilçesinde polis ekipleri, haftalardır görülmeyen yaşlı kadın için harekete geçti. Kapıyı açan oğluna “Annen nerede?” diye soran polis ekipleri, “Uyuyor” yanıtı alsa da kontrol için eve girdiklerinde yaşlı kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Evin oğlu, şüpheli olarak gözaltına alındı.

Erken seçimin ayak sesleri canlı yayında duyuldu! Şamil Tayyar ‘Cumhur’da işler yolunda değil’ dedi

Türkiye dünden beri Ülkücü kökenli ve aynı zamanda Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen yazar Mümtazer Türköne’nin ‘erken seçim’ sözlerini tartışıyor. Türköne, T24’ten Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda “Erdoğan çözüm sürecini tırpanlayacak, Bahçeli de …

Aile Bakanlığı fenomen Mükremin Gezgin için harekete geçti

Sosyal medya fenomeni Mükremin Gezgin’in çocukların yer aldığı bir video paylaşımı sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, fenomen hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir