Şuruptan sonra içilen su öksürüğü körüklüyor! Uzmanı açıkladı: 15-30 beklemek şart

Öksürük Şurubundan Sonra Su İçmek Neden Zararlı Olabilir?

Birçok kişi iyileşmek için şurup tüketirken zorlanıyor. Şurupların içerisindeki aromalar genellikle hoş olmadığı için su içme alışkanlığı gelişebiliyor. Uzmanlara göre öksürük şurubu tüketildikten hemen sonra su içmek bazı olumsuz etkilere yol açabiliyor.

Öksürük Şurubunun İçilmesinden Sonra Su İçme Alışkanlığı

Pek çok kişi öksürük şurubu içtikten sonra hemen su içme alışkanlığına sahip. Ancak Dr. Kanika Bobli’ye göre; öksürük şurubu içtikten hemen sonra su tüketmek, olumsuz etkilere neden olabilir. Şurup veya öksürük şurubu tüketildikten sonra su içmek, birçok sağlık sorununa yol açabilir.

Öksürük Şurubunun Tadını Hafifletmek için Su İçmek

Öksürük şurubunun tadını hafifletmek için su tüketmek, aslında daha fazla öksürmeye yol açabilir. Şurupların içinde bulunan gliserin, mukozayı kaplayarak mukus üretimini azaltmaya başlar ve kuru öksürüğe neden olabilir.

Doğru Zamanda Su İçin

Öksürük şurubu içtikten hemen sonra su içmemelisiniz. Çünkü su, ilacın koruyucu tabakasını yıkar ve etkisini azaltır. Şurubun ardından en az 15-30 dakika beklemek, ilacın tam etkisini göstermesine yardımcı olabilir.

Sıvı Dengesine Dikkat

Öksürük şurubu tüketirken sıvı dengesine dikkat etmek önemlidir. Ayrıca doğal yöntemlerle öksürüğü hafifletebilirsiniz. Şurup tükettikten sonra bir süre bekledikten sonra ıhlamur, zencefil çayı, elma çayı, ekinezya çayı ve nane çayı gibi doğal içecekler tüketebilirsiniz.

Doğal Karışımlarla Destek

Doğal bitki çaylarını kullanarak öksürük problemini hafifletebilirsiniz. Bal ve limon karışımı, pekmez, zeytinyağı ve limon karışımı gibi doğal karışımlar da etkili olabilir. Boğaz ağrısını hafifletmek içinse dut veya andız pekmezi, boğaz pastili ve ılık su ile gargara yapabilirsiniz.

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.