Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna sürece dahil edilmeli

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından bugün Beştepe’de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Sayın Trump’ın savaşı müzakereler yoluyla sonlandırma iradesini olumlu karşılıyoruz. Ancak adil ve kalıcı bir barışın sağlanabilmesi için ilgili tüm tarafların temsil edildiği bir denklemin oluşturulması gerekiyor. Bugüne kadar yapılan müzakerelerde Rusya dışlanmış ve netice alınamamıştı. Yeni süreçten sonuç almak isteniyorsa Ukrayna’nın sürece dahil edilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Avrupa’da aşırı sağ hareketler siyasetin belirleyici aktörleri haline gelmiştir. Avrupa merkez siyaseti günümüzün ruhunu doğru okuyamadı. Liberal Demokrasi eskisi kadar etkili değil.”

“Batılı kuruluşlar ve liderler, Gazze’deki insanlık dramını izlerken 61 binden fazla sivilin hayatını kaybetmesine seyirci kaldı, bu kabul edilemez bir durumdur.”

“Türkiye’nin AB üyeliği, AB’nin ekonomik, savunma, siyasi ve uluslararası alandaki sorunlarına çözüm olabilir. AB bu gerçekle yüzleşmeli ve Türkiye’nin üyeliğini gözden kaçırmamalıdır. İradenin gösterilmesi durumunda hızlı sonuçlar alınabilir.”

“Çinli firma Samsun’da yatırım yapıyor”

“Çinli BYD şirketinin 1 milyar dolarlık yatırımla kuracağı tesiste çalışmalar hızla ilerliyor. Başka bir Çin firması da Samsun’da yatırım yapmak için hazırlıklarını tamamladı. Yakında temel atma törenini göreceğiz.”

“Ülkemizin sanayi üretiminde ve teknolojide bağımsızlığını güçlendirecek 2030 stratejisi üzerine Kabine toplantısında konuştuk. Reform programımız ileri teknoloji yatırımlarını teşvik edecek ve ülkemize yeni ufuklar kazandıracaktır. Sanayi ve teknoloji konusunda doğru bir yoldayız.”

“Rusya-Ukrayna barış görüşmeleri: Ukrayna sürece dahil edilmeli”

“Yüz binlerce insanın hayatına mal olan savaşın sona ermesi gerekiyor. Kazanan olmayacak, kaybeden olmayacak. Barış için çaba gösterdik. İki komşu ülkeyle de dengeli ilişkiler kurdik. Mart 2022’de İstanbul’da doğrudan müzakerelere ev sahipliği yaptık. Savaşın sonlandırılması için Trump’ın iradesini olumlu karşılıyoruz. Ancak adil ve kalıcı bir barış için ilgili tüm tarafların temsil edildiği bir denklem oluşturulmalıdır. Ukrayna’nın sürece dahil edilmesi gerekiyor. Görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazırız.”

“Ramazan fırsatçılarına karşı önlemler alınıyor”

“Ramazan öncesi vatandaşlarımızın fırsatçılardan korunması için gerekli tedbirler alınıyor ve alınmaya devam edecek. Serbest piyasa ekonomisi düzensizlik anlamına gelmemelidir. Ticaret, Tarım ve Maliye Bakanı’ları ramazanın huzurunu bozmak isteyenlere karşı yoğun çaba sarf ediyorlar.”

Related Posts

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

Murat Yetkin: “Terörsüz Türkiye” sürecinde Zikzak yöntemiyle ilerlenecek

Kredi kartı ile altın alanlar yandı! Hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz

Kredi kartıyla altın alıp daha sonra da altını nakit paraya çevirenler yandı. Son dönemde bu şekilde kredi kartı kullanarak altın alanlar dev cezalara uğruyor. Binlerce vatandaş hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir

ABD’nin Ukrayna’ya füze yardımını kestiğinden haber yokmuş

Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurma kararı Washington’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’ın bile devre dışı bırakıldığı bir süreçte alındı. Cumhuriyetçiler tepki gösterdi, Colby ise sürecin Ukrayna desteğini sürdürdüğünü savundu.

Erdoğan ‘silkeleyin’ dedi, Bakanlık CHP’li belediyeden 50 yıl önce yapılan barajın parasını istedi

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, DSİ’nin 1975’te inşa edilen Atikhisar Barajı’nın maliyeti gerekçesiyle belediyeden 300 milyon TL istediğini açıkladı. Erkek, bu talebin hukuksuz olduğunu belirterek, “Bize içme suyu amacıyla yapılmayan bir barajın bedeli ödetilmek isteniyor” dedi.

Trump’ın yeni Alcatraz’ı: Bizzat kendisi denetledi… Timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili!

Dünyanın en ünlü ve en kötü şöhretli hapishanesi, ABD’nin Florida eyaletinde geri döndü. ABD Başkanı Donald Trump, “Timsahlı Alcatraz” olarak adlandırılan tesisi inceledi. 5 bin düzensiz göçmeni barındıracağı belirtilen tesisin, dikenli tellerin yanı sıra timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili olduğu ifade edildi.

Fransa’da kamusal alanlarda sigara yasağı resmen başladı

Fransa’da çocukları pasif içicilikten korumayı amaçlayan yeni sigara yasağı yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında artık ülkedeki plajlarda, parklarda, otobüs duraklarında ve bazı kamuya açık alanlarda sigara içmek yasak. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransa …