Öğrencilerin ürettikleri ürünler okullara satılıyor

Samsun’da Öğrencilerden Hijyen Malzemeleri Üretimi

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Nedime Serap Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde denizcilik ve gemi yapımı derslerinin yanı sıra kimya teknolojisi dersleri de veriliyor. Kimya teknolojisi derslerinde öğrenciler ile yapılan uygulamalı üretim ile birlikte ilçedeki tüm okullara hijyen malzemeleri sağlanıyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZE YÜZDE 5 HİSSE DAĞITIYORUZ”

Okulun Kimya Öğretmeni Derya Şenarslan, “30 kişilik öğrenci topluluğu ile beraber öğrenci topluluğumuz ile üretimler yapıyoruz. Tekkeköy ilçesindeki tüm okullara yaptığımız bu ürünleri satıyoruz. Üretim sonrası yaptığımız satış gelirinden ise öğrencilerimize yüzde 5 hisse dağıtıyoruz. Bundan dolayı öğrencilerimiz hem daha fazla motive oluyorlar hem de kimya alanında kendilerini daha da fazla gösterebilme imkanı buluyorlar. Kimya malzemeleri olarak yüzey temizleyiciler, sıvı sabunlar, çamaşır suları ve deterjanlar gibi temizlik amaçlı birçok üretim yapmaktayız” diye konuştu.

“BELİRLİ BİR ÜCRET ALMAKTALAR”

Okulda yapılan denizcilik ve gemi yapımı derslerinin yanında kimya teknolojisinde de gelişmeye devam ettiklerini belirten Okul Müdürü Ali Kazak, şu ifadeleri kullandı:

“Okulumuzda denizcilik, gemi yapımı ve kimya teknolojisi alanlarında 400 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Denizcilik ve gemi yapımı alanlarındaki eğitimlerimiz simülatörlerde ve benzer gerçekçi modeller üzerinde yapılmaktadır. Samsun sanayisinin teşvikleri ile kimya teknolojisi alanında da faaliyet göstermekteyiz. Buradaki gençlerimiz ile Tekkeköy ilçemizdeki okulların temizlik malzemelerinin üretimini uygulamalı olarak gerçekleştiriyoruz. Bu çocuklarda buradan eğitim-öğretim dönemleri boyunca belirli bir ücret de almaktalar. 3 bölümümüzün de mezuniyet sonrası istihdamı son derece iyi durumdadır. Biz bu alanlara ilgi duyan gençlerimizi okulumuza bekliyoruz”





Related Posts

Hakan Fidan, Marco Rubio ile Suriye’yi konuştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’deki çatışmaları ve İsrail’in saldırılarını ele aldı.

Eskişehir-Kütahya Yolu Bakımda

Eskişehir-Kütahya yolu 5-11. kilometrelerinde bakım nedeniyle Kütahya yönü trafiğe kapalı.

Trabzonspor, Erzurum’da Çift Antrenmanla Hazırlık Yapıyor

Trabzonspor, yeni sezon kampında 2. günü çift antrenmanla tamamladı, 7 oyuncu eksik katıldı.

Merz’den Netanyahu’ya Gazze ve Batı Şeria Vurgusu

Almanya Başbakanı Merz, Netanyahu ile görüşerek Gazze’ye insani yardım çağrısı yaptı.

Eskişehir’de Yıldırım Yangını Kontrol Altında

Sarıcakaya’da yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını havadan ve karadan kontrol altına alındı.

SÖZCÜ TV gerçeklerin sesi olmaya kaldığı yerden devam ediyor…

Gerçeklerin sesi 10 gün susturuldu. SÖZCÜ TV bu gece yarısı yayında…