‘Kurkimin’in sağlığa katkıları saymakla bitmiyor!




Kurkuminin Sağlığa Faydaları – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz

İstanbul (İGFA) – Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz’dan Kurkuminin Sağlığa Katkıları

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, zerdeçalın ana maddesi olan kurkuminin emilimini artırmak için karabiber ve sağlıklı yağlarla birlikte tüketilmesini öneriyor. Sağlığımıza bilimsel açıdan kanıtlanmış katkıları bulunan kurkuminin 5 büyük faydası nelerdir?

  • İltihabı azaltıyor, stresi dengeliyor: Kurkumin, antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıcı etki gösterir ve oksidatif stresi dengeleyerek kalp hastalıkları, diyabet ve eklem rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına karşı koruyucu rol oynar.
  • Bağışıklık sistemini destekliyor: Kurkumin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve mikropların gelişimini engelleyici özellikleriyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
  • Sindirim sistemini koruyor: Sindirim sağlığını destekleyen kurkumin, bağırsaklardaki iltihabı azaltarak sindirim problemlerine karşı fayda sağlar ve irritabl bağırsak sendromu gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.
  • Kalp ve damar sağlığına dost: Kurkumin, kalp ve damar sağlığını destekleyerek damar sertliği riskini azaltır ve kan basıncını düzenleyerek kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etki gösterir.
  • Zihinsel fonksiyonları destekliyor: Kurkumin, beyin hücrelerini koruyarak hafıza fonksiyonlarını destekler, yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi önler ve depresyon belirtilerini hafifletebilir.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Yavuz, kurkuminin bu faydalarının yanı sıra yüksek miktarda kullanımının mide rahatsızlığı, baş ağrısı ve ishal gibi yan etkilere yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullananlar ile safra kesesi ve karaciğer rahatsızlığı bulunanların doktor kontrolünde kurkumini tüketmeleri önemle vurgulanıyor.


Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.