Kenevir Yeniden Doğuyor Projesi Tanıtıldı

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Kenevir Yeniden Doğuyor” Projesini Tanıttı

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçirdiği “Kenevir Yeniden Doğuyor” projesini Gümüşhacıköy ilçesinde tanıttı.

Gümüşhacıköy İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına İlçe Tarım ve Orman Müdürü Celal Eker, Hamamözü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut Selçuk, protokol üyeleri ve STK temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda proje lideri Mustafa Acar, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden projenin detaylarını sunarak, kenevirin tarımsal ve ekonomik önemine dikkat çekti ve proje ile bölgeye sağlanacak faydaları anlattı.

Related Posts

Bakan Yumaklı: 865 milyon lira tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 865 milyon 356 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Çin ve Mısır’dan ABD Doları’na karşı hamle: Yeni işbirliği dönemi başlıyor!

Çin ile Mısır arasında finans, dijital ödeme sistemleri ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında kapsamlı işbirliği adımları atıldı. İki ülke, yerel para kullanımı ve dijital altyapı entegrasyonu gibi alanlarda ortaklıklarını derinleştiriyor. Yapılan anlaşmalar, ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin işaretini veriyor.

TBYD Başkanı açıkladı: Tuborg grubuna zam geldi!

ÖTV artışının ardından alkol fiyatlarında yeni zamlar uygulanmaya başlandı. İki büyük alkol grubuna gelen zamlar raflara yansıdı. Fiyat listeleri güncellenirken tüketiciler yeni etiketlerle karşılaştı.

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …

Doğu Akdeniz’deki illerin 6 aylık ihracatı 4,8 milyar doları aştı

Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’den ocak-haziran döneminde 4 milyar 820 milyon 190 bin dolarlık dış satım yapıldı.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.