İstanbul’daki yapılan muayene sayısı 200 milyona yaklaştı

İstanbul’da Sağlık Hizmetlerine İlişkin Doç. Dr. Abdullah Emre Güner Açıklamalarda Bulundu

İstanbul’da sağlık hizmetlerinin büyük bir kısmının sunulduğunu belirten Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, megakentte Türkiye’nin sağlık hizmetlerinin yüzde 40’tan fazlasının yer aldığını ifade etti.

Güner, İstanbul’da koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti verildiğini ve kentte yaklaşık 200’e yakın ülkeden hastalara hizmet sağlandığını aktardı.

İstanbul’da toplam 216 hastanede sağlık hizmeti verildiğini belirten Güner, ayrıca 53 kamu hastanesi ve 1085 aile sağlığı merkezi ile 4 bin 600 aile hekimliği biriminde birinci basamak sağlık hizmetinin sunulduğunu söyledi.

Güner, 2024 yılında İstanbul’da üst düzey sağlık hizmetinin verildiğine dikkat çekerek, kentte 192 milyondan fazla muayene yapıldığını ve her kişinin ortalama yılda 12’den fazla kez sağlık kuruluşlarına başvurduğunu belirtti.

İstanbul’da 2024 yılında gerçekleştirilen ameliyat sayısının 2,5 milyondan fazla olduğunu aktaran Güner, bu ameliyatlar arasında zorlu operasyonların da yer aldığını, geçen yıl ise 2 bin 200’den fazla organ nakli ve 14 bin 500’den fazla açık kalp ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Güner, iç hastalıkları branşına en çok talep olan hastaların; dermatoloji, göz hastalıkları ve kulak-burun-boğaz hastalıkları branşlarına da ilgi gösterdiğini belirterek, aile hekimine başvuruların artmasının önemli olduğunu vurguladı.

Güner, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla İstanbul’da 2024 yılında 40 milyondan fazla radyolojik görüntüleme hizmeti verildiğini ve günde ortalama 158 bin radyolojik görüntülemenin yapıldığını dile getirdi.

Yeni aile hekimliği yönetmeliği ile sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Güner, mevcut sisteme entegrasyonun sağlandığını ve aile hekimliği alanında yapılan testlerde eksikliklerin hastanelerde yapılarak tamamlandığını açıkladı.

Güner, birinci, ikinci ve üçüncü basamaklar arasında entegrasyonun oluşturulduğunu ve aile hekimlerinin hastalara doğru yönlendirmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.