İsrail’in soyıkırımına karşı çıkan gazeteci İsviçre’de gözaltına alındı

Filistinli Gazeteci Ali Abunimah İsviçre’de Gözaltına Alındı

Filistin’de İsrail’in yaptığı işkence ve zulmü sık sık gündeme getiren The Electronic Intifada’nın Direktörü, gazeteci ve aktivist Ali Abunimah, İsviçre’nin Zürih kentinde polis tarafından gözaltına alındı.

Öncü çevrimiçi haber sitesi “The Electronic Intifada”‘nın yaptığı açıklamaya göre, Abunimah, Zürih’teki bir etkinlikte yapacağı konuşma öncesinde gözaltına alındı.

Konuşma Yapacağı Ülkede Gözaltına Alındı

24 Ocak Cuma günü Zürih’e konuşmacı olarak giden Abunimah, ülkeye giriş yapmadan havalimanında bir saat boyunca sorgulandı. Açıklamada, “Filistin’deki adaletsizliği seslendirmek suç değildir. Gazetecilik suç değildir.” ifadelerine yer verildi.

The Electronic Intifada Yardımcı Editörü Tutuklanmıştı

Geçen yıl, İngiltere’de birkaç aktivist ve gazeteci “terörle mücadele” operasyonları kapsamında tutuklandı. The Electronic Intifada’nın yardımcı editörü olan Asa Winstanley de evine yapılan baskın sonucu tutuklanarak bilgisayarlarına ve telefonlarına el kondu.

Ali Abunimah

Related Posts

Kartalkaya duruşması karıştı, sanık avukatları salonu terk etti

Kartalkaya davasında duruşma salonu karıştı. Yaşanan gerilimin ardından sanık avukatları duruşma salonunu terk etti.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler