Irak’tan Azerbaycan ve Ermenistan açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz

Irak’tan Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan “barış için yol haritasını” içeren ortak deklarasyona destek açıklaması geldi. Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak’ın, ABD’nin ev sahipliğinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ortak deklarasyonu memnuniyetle karşıladığı belirtilerek, “Bu anlaşmanın Kafkasya bölgesinde istikrarın sağlanmasına ve güvenliğin güçlendirilmesine katkı sunmasını, iki dost halk üzerinde olumlu yansımaları olmasını umut ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, söz konusu anlaşmaya varılmasında önemli rol üstlenen ABD’nin çabaları takdir edilirken, Irak’ın anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesine yönelik tüm girişimleri desteklediği, bunun devletlerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygıyı güvence altına alacağı ve bölgesel güvenlik ile kalkınmayı güçlendireceği vurgulandı.

ABD-Ermenistan-Azerbaycan ortak deklarasyonu

ABD Başkanı Donald Trump, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile geçtiğimiz cuma günü Washington’da üçlü görüşme gerçekleştirerek, Erivan ile Bakü arasındaki anlaşmazlığın barışçıl şekilde çözüme kavuşturulmasına ilişkin ortak deklarasyonu imzalamıştı. Paraflanan anlaşma, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı ateşkesin sağlanmasını, iki ülke arasında ticari ve diplomatik ilişkilerin başlatılmasını ve karşılıklı egemenliğe saygı gösterilmesini içeriyor.

“Trump Uluslararası Barış ve Refah Girişimi”

Trump, cuma günü gerçekleştirilen görüşmede ayrıca, bölgede enerji ve teknoloji gibi alanlarda diyaloğu kolaylaştırmayı, ekonomik ilişkiler ile iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan “Trump Uluslararası Barış ve Refah Girişimi”ne yönelik çalışmaların başlatıldığını duyurmuştu. Trump, “Anlaşmanın en kritik maddelerinden biri ’Uluslararası Barış ve Refah için Trump Rotası.’ Bu koridor, Azerbaycan’ın Nahçıvan’a tam erişimini sağlarken Ermenistan’ın egemenliğine tam saygı gösterecek. Ermenistan, koridorun geliştirilmesi için ABD ile 99 yıla kadar uzayabilecek özel bir ortaklık kuracak. ABD’li şirketler bölgeye büyük altyapı yatırımları yapacak. Bu, üç ülkeye de ekonomik fayda sağlayacak” demişti.

Related Posts

İstanbul’da 21 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yasak var, uyan yok: İkinci el otomobiller sıfır araçlardan pahalı

İkinci el araçların sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlara satılması Ticaret Bakanlığı tarafından yasaklansa da yasağı delen satıcılar ilan girmeyi sürdürüyor.

Aynı denizde birkaç saat arayla iki ölüm

İngiltere’nin Cornwall bölgesinde sıcak havadan bunalan iki kadın, farklı plajlarda denize girdikten sonra yaşamını yitirdi. Olayların birbiriyle bağlantılı olmadığı bildirildi.

Medyada ‘tane’ polemiği

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel’in şehitlerden “tane” diye söz etmesini eleştirerek bunun dil yanlışlığı olduğunu vurguladı.

Resmi Gazete’de bugün (11 Ağustos 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 11 Ağustos 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 11 Ağustos 2025 tarihli ve 32983 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 11 Ağustos 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 11 Ağustos 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..