Güneş kremini asla böyle saklamayın

Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son günlerde güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte cilt sağlığını korumak için doğru güneş koruma yöntemleri çok daha önemli hale gelmiştir. Ancak, güneş kremi kullanımında yapılan bazı hatalar, koruyucu etkinin azalmasına neden olabilir. Uzman isimli Neal, güneşe çıkmadan önce dikkat edilmesi gereken kritik noktaları açıkladı.

Neal özellikle güneş kremi saklama konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Uzman, güneş kremi etkinliğini korumak için sıcak havalarda ürünün serin bir yerde saklanması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, yüksek sıcaklıklar güneş kremi içindeki aktif bileşenlerin bozulmasına neden olabilir ve koruyucu etkiyi azaltabilir.

Son Kullanma Tarihine Dikkat Edin

Güneş kremi kullanmadan önce son kullanma tarihini kontrol etmek de oldukça önemlidir. Neal, her ürünün ambalajında açıldıktan sonra ne kadar süreyle etkili olduğunu belirten bir işaret olduğunu hatırlatarak, bu tarihleri kontrol etmenin önemine dikkat çekti.

Neal, sadece güneş kremine güvenilerek tam koruma sağlanamayacağını vurgularken, güneşin doğrudan temas edemeyeceği bölgeler için uygun kıyafetler giymenin ve şapka takmanın önemli olduğunu söyledi. Aynı zamanda güneş kremi her iki saatte bir yenilenmeli ve özellikle yüzme veya yoğun terleme durumlarında daha sık uygulanmalıdır. Neal, en az SPF 30 olan ürünlerin tercih edilmesinin cilt koruması açısından daha etkili olacağını belirtti.

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.