Düzce Üniversitesi ÜNİDES ile Destek Aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 2024-2025 yılı 3. dönem başvuru sonuçları açıklandı. Düzce Üniversitesi bünyesindeki 11 öğrenci topluluğunun projesi desteklenmeye hak kazandı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ÜNİDES, üniversiteli gençlerin projelerini destekleyerek, toplulukların etkinliklerini hayata geçirmelerini kolaylaştırıyor. Program, gençlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, kapsayıcı, sürdürülebilir ve uygulanabilir projelere destek vermeyi hedefliyor. Özellikle gençlerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği alanlarda, genç ofislerin etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak gençlik merkezlerinin de işlevselliğini artırmayı amaçlıyor. Program kapsamında, yerel projelere 50 bin TL, ulusal projelere ise 100 bin TL’ye kadar ayni destek sağlanıyor.

ÜNİDES programında 81 ilden toplam bin 945 proje değerlendirmeye alınırken, değerlendirme komisyonunun yaptığı incelemeler sonucunda; 426’sı ulusal, 881’i yerel olmak üzere toplamda bin 307 proje, 81 milyon 470 bin 632 TL destek almaya hak kazandı.

Düzce Üniversitesi’nden; Endüstri Mühendisliği Topluluğu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu, Kariyer Topluluğu, Savunma Sanayisi ve İleri Teknolojiler Topluluğu, Teknofest Topluluğu, Türk Dünyası Gençlik Topluluğu, Gönüllülük, Sanat ve Bilim Topluluğu, İşletme ve Girişimcilik Topluluğu, Kalite Topluluğu, Kritik Analitik Düşünme Topluluğu ile Sınıf Öğretmenliği Topluluğu olmak üzere 11 öğrenci topluluğunun projesi desteklenmeye layık görüldü.

Düzce Üniversitesi toplulukları, “Mesleki Gelişim Faaliyetleri”, “Bilim ve Teknoloji”, “Güzel Sanatlar” ile “Kişisel ve Sosyal Gelişim” konularında desteklenme başarısı gösterdi.

ÜNİDES’in 2. döneminde ise; Eczacılık, Mimarlık ve Tasarım, Kalite, Savunma Sanayisi ve İleri Teknolojiler, Kariyer, Kamu Yönetimi, Tiyatro, Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü, Yeniler, Genç Kadem, Binicilik ve Geleneksel Türk Okçuluğu, Bisiklet, Milli Eğitim, Kültür Sanat ve Dans, İyiliğin Geleceği Kulübü ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Toplulukları destekten faydalanmıştı.

ÜNİDES’in her iki döneminde Düzce Üniversitesi öğrenci topluluklarının toplamda 27 projesi destek almaya hak kazanırken, bunların 14’ü yerel, 13’ü ise ulusal düzeyde kabul gördü. Desteklenen projelerin toplam mali değeri ise 2 milyon TL’yi buldu.

ÜNİDES 4. dönem başvuruları, 3 – 15 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Düzce Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada “Öğrenci topluluklarımızı tebrik ediyor, programın gelecekte de gençlerin gelişimine önemli katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verildi. – DÜZCE

Related Posts

Erdoğan beklenen ‘tarihi konuşmayı’ yaptı! AKP-MHP-DEM üçlüsü ilanı: ‘Çıkış yolu arayana kapıyı ardına kadar açarız…’

Son dakika haberi… Cumartesi günü vereceği mesaj merak edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 10.20 itibarıyla açıklamalarda bulunuyor.

Kartalkaya duruşması karıştı, sanık avukatları salonu terk etti

Kartalkaya davasında duruşma salonu karıştı. Yaşanan gerilimin ardından sanık avukatları duruşma salonunu terk etti.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.