DMM’den İklim Kanunu hakkındaki iddialara yönelik açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden İklim Kanun Teklifi İddialarına Yanıt!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen İklim Kanun teklifi hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “İklim Kanun teklifi ile ilgili çeşitli iddiaların gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir. Kanun teklifi, karbon ayak iziyle bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtmektedir. Karbon ayak izi ile insanların özgürlüklerinin kısıtlanması kesinlikle söz konusu değildir. Bunun yerine karbon ayak izinin azaltılması, sadece üretim yapan organizasyonları ilgilendiren bir konudur. Bireylerin haklarıyla hiçbir ilgisi yoktur” denildi.

“Emisyon Ticaret Sistemi adı altında Karbon Vergisi vatandaşın cebinden çıkacak” iddiası

Yapılan açıklamada, kanunda karbon vergisine dair hiçbir hükmün bulunmadığı vurgulanarak, karbon vergisi uygulamasının söz konusu olmadığı belirtildi. Emisyon Ticaret Sistemi uygulamasının ise sadece enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığı ve bireyleri etkilemediği ifade edildi.

“Tarım yasaklanacak, istenilen ürün ekilemeyecek, meyve ağaçlarına el konulacak, hayvancılık yasaklanacak, yapay et yedirilecek, hayvan otlatmak yasaklanacak” iddiası

Açıklamada, iddia edilen senaryonun kanun metninde yer almadığı ve kanunun aslında afet ve kuraklık risklerine karşı ülkemizin tarımını, hayvancılığını ve doğal kaynaklarını korumayı hedeflediği belirtildi. Su ve gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlemeler yapıldığı vurgulandı.

“Paris Anlaşmasında küresel güçler tarım alanlarınıza el koyacak, toprağınız elinizden alınacak, istediğiniz ürünü ekemeyecekseniz ekseniz de ürünler sizin olmayacak” gibi iddialar

Paris Anlaşması’nın 2021 yılında TBMM tarafından onaylandığı ve Türkiye’nin kendi koşullarını ve kalkınma hedeflerini önceliklendirdiği belirtildi. Anlaşmanın kısıtlayıcı bir uygulamanın olmadığı ve olmayacağı vurgulandı.

Related Posts

Kredi kartı ile altın alanlar yandı! Hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz

Kredi kartıyla altın alıp daha sonra da altını nakit paraya çevirenler yandı. Son dönemde bu şekilde kredi kartı kullanarak altın alanlar dev cezalara uğruyor. Binlerce vatandaş hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir

ABD’nin Ukrayna’ya füze yardımını kestiğinden haber yokmuş

Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurma kararı Washington’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’ın bile devre dışı bırakıldığı bir süreçte alındı. Cumhuriyetçiler tepki gösterdi, Colby ise sürecin Ukrayna desteğini sürdürdüğünü savundu.

Erdoğan ‘silkeleyin’ dedi, Bakanlık CHP’li belediyeden 50 yıl önce yapılan barajın parasını istedi

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, DSİ’nin 1975’te inşa edilen Atikhisar Barajı’nın maliyeti gerekçesiyle belediyeden 300 milyon TL istediğini açıkladı. Erkek, bu talebin hukuksuz olduğunu belirterek, “Bize içme suyu amacıyla yapılmayan bir barajın bedeli ödetilmek isteniyor” dedi.

Trump’ın yeni Alcatraz’ı: Bizzat kendisi denetledi… Timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili!

Dünyanın en ünlü ve en kötü şöhretli hapishanesi, ABD’nin Florida eyaletinde geri döndü. ABD Başkanı Donald Trump, “Timsahlı Alcatraz” olarak adlandırılan tesisi inceledi. 5 bin düzensiz göçmeni barındıracağı belirtilen tesisin, dikenli tellerin yanı sıra timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili olduğu ifade edildi.

Fransa’da kamusal alanlarda sigara yasağı resmen başladı

Fransa’da çocukları pasif içicilikten korumayı amaçlayan yeni sigara yasağı yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında artık ülkedeki plajlarda, parklarda, otobüs duraklarında ve bazı kamuya açık alanlarda sigara içmek yasak. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransa …

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı