Dakika dakika LGS

Veli ve öğrenciler sabahın erken saatlerinde okula gelmeye başladı. Sınav öncesi okul bahçesinde yerlerini alan ebeveynlerle çocukları, heyecanlarını yatıştırmak için kendi aralarında sohbet ediyor ve kısa yürüyüşler yapıyor. Uzun hazırlık maratonunun sona ermesiyle rahatladıklarını dile getiren veli ve öğrenciler şöyle konuştu:?

Rabia Esendemir (veli): Oldukça heyecanlıyız. İnşallah umduğumuz gibi geçer. Sınav boyunca oğlumu bekleyeceğim. Sabah da okula erkenden geldik. Geç kalma riskini almak istemedik. Ayrıca önceki yıllarda çocuklar kendi okullarında sınava giriyordu ancak bu yıl okul değiştiği için erken gelip biraz adapte olmak istedik. Oğlumun farklı okulda sınava gireceğini de bu sabah öğrendik. O nedenle sabah saatleri bizim için normalin dışında stresli geçti.

Mahmut Can Esendemir (öğrenci): Hazırlık sürecim iyi geçmesine rağmen bugün çok heyecanlıyım. Stresli bir süreci geride bıraktım. Anadolu lisesinde okumayı hedefliyorum.

Betül Demirtaş (veli): Umutluyuz ve rahatlama yaşıyoruz. Çünkü bir senedir bugünün gelmesini bekliyorduk. Bu nedenle gevşedik. 

Hakan Cemil Talı (öğrenci): Hiç heyecanım yok gayet rahatım. Kendimi sınava çok hazır hissediyorum. Sınavda da elimden geleni yapacağım, çok iyi bir sonuç bekliyorum. Yaşar Acar ya da Münir Alkan Fen Lisesini istiyorum. İlerde uçak ya da kimya mühendisi olmak istiyorum.

Kuzey Çelik: Sınav öncesi çok rahatım. Soruların zor olmasını bekliyorum ama benim için sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Türkçe ve matematikte güveniyorum. Soruların orta zorluk düzeyinde olacağını tahmin ediyorum. İstanbul Erkek Lisesi ya da Alman Lisesi hedefliyorum.

Didem Kavcı (Veli): Heyecan ve stres olmadığı sürece başarı gelecektir diye düşünüyorum. Hedeflerini kendi belirledi. Biz de en doğru şekilde desteklemeye çalıştık.

Egemen Sönmezer: Sınav öncesi son hazırlıkları yapıyorum ve LGS 2022 Türkçe sorularını çözüyorum. Çünkü çok soru çözsem de yeteri kadar çözmediğimi düşünüyorum. En çok matematikte kendime güveniyorum. Sözel alanda zor sorular geleceğini tahmin ediyorum.

Elif Eski: Çok heyecanlıyım çünkü bir sene boyunca buna hazırlandım. Hazırlık dönemi hiç bitmeyecek gibi geliyordu. LGS’de gerçekten çok başarılı olmayı ve tam puana yakın almayı hedefliyorum. Denemelerim de iyi geliyordu. Hedefim Alman Lisesi. Türkçe testinde kendimi güçlü hissediyorum. Fen ve Türkçe, matematiğe olan korkuyu azaltmak için daha zor olacaktır.

Neslim Eski (Veli): Onların heyecanını ve motivasyonunu artırmak için aslında olayı büyütüyoruz ama onlar ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx