CHP’den Ekrem İmamoğlu’na Açılan Soruşturmaya Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Hukuksuz Tutuklamalara Tepki Gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturmaya sert tepki gösterdi. Zeybek, çocukların ve ülkenin geleceği için iyi dileklerde bulunmanın neden soruşturma sebebi haline geldiğini sorguladı.

Gökan Zeybek, yargının siyasallaşmasına ve kişisel boyuta ulaşmasına dikkat çekerek, “Siyaseti yargıyla dizayn etmeye çalışanlar bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyorlar. Bu düzeni değiştireceğiz.” dedi.

Gökan Zeybek’in tepkisi, bugün düzenlenen Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması Paneli’nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasının ardından geldi. Zeybek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ekrem İmamoğlu hakkında jet hızında açılan soruşturma yargının siyasallaşmasından öte, kişisel bir boyuta da ulaştığının resmidir. Bu yıldırma politikalarına hiçbirimiz teslim olmayacağız. Siyaseti yargıyla dizayn etmeye çalışanlar bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyorlar.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ı ifadeye çağırmasının ardından yapılan baskınla ilgili soruşturma başlatılmıştı. İmamoğlu’nun yaptığı konuşmalarda söylediği sözler nedeniyle soruşturma açılmıştı.

Related Posts

Erdoğan ‘silkeleyin’ dedi, Bakanlık CHP’li belediyeden 50 yıl önce yapılan barajın parasını istedi

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, DSİ’nin 1975’te inşa edilen Atikhisar Barajı’nın maliyeti gerekçesiyle belediyeden 300 milyon TL istediğini açıkladı. Erkek, bu talebin hukuksuz olduğunu belirterek, “Bize içme suyu amacıyla yapılmayan bir barajın bedeli ödetilmek isteniyor” dedi.

Trump’ın yeni Alcatraz’ı: Bizzat kendisi denetledi… Timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili!

Dünyanın en ünlü ve en kötü şöhretli hapishanesi, ABD’nin Florida eyaletinde geri döndü. ABD Başkanı Donald Trump, “Timsahlı Alcatraz” olarak adlandırılan tesisi inceledi. 5 bin düzensiz göçmeni barındıracağı belirtilen tesisin, dikenli tellerin yanı sıra timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili olduğu ifade edildi.

Fransa’da kamusal alanlarda sigara yasağı resmen başladı

Fransa’da çocukları pasif içicilikten korumayı amaçlayan yeni sigara yasağı yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında artık ülkedeki plajlarda, parklarda, otobüs duraklarında ve bazı kamuya açık alanlarda sigara içmek yasak. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransa …

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

Beyonce ölümden döndü

DÜNYACA ünlü ABD’li şarkıcı Beyonce (43), yeni albümü “Cowboy Carter” turnesi kapsamında Houston’daki konserinde ölümden döndü.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.