Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomisi açısından en kötü durum belirsizlik

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Evi Diplomasi Forumu 2025

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu 2025, Belek Turizm Bölgesi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Foruma katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Antalya’nın diplomasi için önemini vurgulayarak küresel sorunların ele alındığı ve ülke liderlerinin ikili, üçlü görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Cevdet Yılmaz forumda, dünya ekonomisinin belirsizlikten zarar gördüğünü dile getirdi. Diplomasiyi çatışmaların önlenmesinde en önemli araç olarak nitelendiren Yılmaz, müzakere ve konuşma ile sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Jeopolitik gerilimlerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin diplomasiyi ön plana çıkarmasının önemine de değinen Yılmaz, müzakere ile çatışma riskinin azaltılabileceğini belirtti.

Ekonomik rekabetin gün geçtikçe arttığını ve güvenliğin ekonomi önünde olduğunu belirten Yılmaz, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının müzakere ile çözülebileceğini söyledi. Türkiye’nin de müzakere yoluyla ticaret hacmini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine doğru ilerlemeler kaydedildiğini, hizmet ticaretinin de ticaret hacmini artırmada önemli bir rol oynayacağını açıkladı.

ABD’nin tarife politikalarının etkileri konusunda süreci yakından takip ettiklerini belirten Yılmaz, Türkiye’nin ticarette dengeyi korumak için çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Önümüzdeki Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda da ticaretin gündemde olacağını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Haluk Görgün: 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız

Haluk Görgün, savunma sanayisi yatırım ve geliştirme faaliyetleri programı kapsamında geçen yıl 25 firmaya 25 milyon dolar destek verdiklerini belirterek, “Aynı kapsamda 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız.” dedi.

Düşüş sonrası borsa yatırımcısına uyarı: İşte en çok yükselecek hisseler!

19 Mart sonrası sert bir düşüş serisi yaşayan Borsa İstanbul hakkında beklenen yorum geldi. Yatırım uzmanları, ilerleyen haftalarda en çok yükselecek hisselere ışık tutarak, hedef fiyatlarındaki değişiklikleri paylaştı.

TÜİK açıkladı: Güven endeksinde tüm sektörlerde düşüş!

Güven endeksleri nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi. Sektörlerdeki iş durumu talep ve beklentilerdeki azalma ekonomik durgunluk endişelerini artırıyor.

Uzmanlardan acil dönüşüm uyarısı! İstanbul için kırmızı alarm: her 3 binadan biri riskli

Uzmanlar, İstanbul’da riskli olduğu belirtilen 1,5 milyon konutun depreme karşı güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi için acele edilmesi gerektiğini vurguladı.

TCMB Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, para politikasında sıkı duruşa odaklanacaklarına işaret etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Karahan, değişen dış ortamın ülkelerin para politikası çerçevesi açısından yeni zorluklar doğurduğunu belirterek, bu dönemde sıkı parasal duruşa odaklanmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Amazon Türkiye’de prime abonelik ücretlerine zam yaptı

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Amazon, Türkiye’de sunduğu Prime abonelik hizmetine yeni bir zam yaptı. Uzun bir süre sabit kalan abonelik ücreti, yapılan son artışla birlikte yüzde 25 oranında yükseldi. Bu güncellemeyle birlikte Amazon Prime’ın aylık ücreti 39 TL’den 49,90 TL’ye çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir