Bill Gates, 108 milyar dolarlık tüm servetini bağışlayacak: ‘Zengin ölmeyeceğim’

Bill Gates, 200 Milyar Dolar Bağışlayacak

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, gelecek yirmi yıl içinde neredeyse tüm kişisel servetini bağışlayacağını açıkladı. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Gates, 200 milyar doları aşkın yardımı dünyanın en yoksullarına ulaştırmayı hedefliyor.

Gates, kendisini dünyanın en zenginler listesinden düşürmeyen isimlerden biri olan Elon Musk’a eleştiriler yöneltti. Gates, “Dünyanın en zengin adamının, en yoksul çocukları öldürmesinin görüntüsü hiç hoş değil” şeklinde konuştu.

Elon Musk’ın kontrolündeki Hükümet Verimliliği Bakanlığı, ABD yardım ajansı USAID’i yok ederek insanlığa zarar verdiğini belirten Gates, servetini elden çıkarma planını hızlandırdığını ve 2045’te Gates Vakfı’nı kapatacağını duyurdu.

Gates, “Ben öldüğümde insanlar ‘zengin öldü’ demeyecek” diyerek kaynakları insanların hayatına dokunmak için kullanmayı tercih ettiğini vurguladı.

Gates, zenginleri göreve çağırdı

Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın 25. kuruluş yıl dönümünde yaptığı açıklamada 108 milyar dolarlık servetini bağışlayacağını duyurdu. Gates, vakfın bugüne kadar 100 milyar dolar dağıttığını ve Gavi ile AIDS ile Savaş Küresel Fonu gibi projelere destek verdiğini belirtti.

Gates, Windows’un kurucusu olarak diğer zenginleri de bağış yapmaya teşvik ederek dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows’un yaratıcısı olduğunu hatırlattı.

Gates, vakfın gelecek yıllarda 9 milyar dolarlık yıllık bütçeye ulaşacağını ve toplamda 200 milyar dolar harcamayı planladığını aktardı. Ancak bu rakamın piyasaların ve enflasyonun durumuna göre değişebileceğini belirtti.

Gates, çocuk felci gibi hastalıklarla mücadelede ABD’nin desteğinin önemine vurgu yaparak, bazı devletlerin bu açığı kapatmak için kendi bütçelerinden kaynak ayırdığını ifade etti.

Gates ayrıca son aylarda Trump ile küresel sağlık yatırımları üzerine görüşmeler yaptığını da paylaştı.

Related Posts

Asrın felaketinde 18 kişiyi kurtaran kahraman köpek hayatını kaybetti

İsveç Acil Durum Ajansı’na bağlı ekipte görev yapan itfaiyeci Kiril Hristov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili hizmet köpeğim Killian’ın öldüğünü inanılmaz derecede hüzünlü bir yürekle yazıyorum. O sadece meslektaşım değildi …

AK Parti’den yeni anayasa çağrısı: Halkta başlayıp halkta bitecek

AK Parti’nin yeni anayasa hazırlıklarına yönelik düzenlediği dördüncü çalıştay, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın liderliğinde gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Tüm toplum kesimlerinin kendisini bulacağı bir anayasa yapmak en büyük arzumuzdur. AK Parti olarak halkta başlayan ve yine halkta bitecek bir yöntemle anayasa yapılmasını öneriyoruz” dedi.

Son dakika… ABD’de 2 İsrailli diplomat öldürüldü

ABD’nin Washington eyaletinde Başkent Yahudi Müzesi yakınlarında 2 İsrailli diplomata silahlı saldırı düzenlendi. İsrail’in Washington Büyükelçiliği’nde görevli diplomatlar hayatını kaybederken, polis saldırganın ateş açtıktan sonra kaçmaya çalıştığını ancak kısa sürede yakalandığını bildirdi.

Katar’da Mehmet Şimşek’i sıkıntıya sokan İmamoğlu sorusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen “Katar Ekonomi Forumu” kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bloomberg’den Stephanie Flanders’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından piyasalarda yaşanan hareketliliği hatırlatan sorusu dikkat çekti.

İBB’ye üçüncü operasyonu neden jandarma yaptı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturmasının üçüncü dalgasında aralarında yönetici ve belediye başkan yardımcılarının da olduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonu, önceki iki operasyonu yapan emniyet değil jandarmanın gerçekleştirmesi dikkat çekerken, SÖZCÜ perde arkasında yaşananların detaylarına ulaştı.

Japonya Tarım Bakanı, ‘hiç pirinç satın almak zorunda kalmadığını’ söyledikten sonra özür diledi

Japonya Tarım Bakanı, ‘hiç pirinç satın almak zorunda kalmadığını’ söylemesinin ardından gelen tepkilerden sonra özür diledi. Bakan, eşinin pirinç almak için çıktığını ifade etti.