Bakırköy Belediyesinden Ücretsiz Kalp Sağlığı Taraması

Bakırköy Belediyesi, Kalp Sağlığı Haftası’nda Ücretsiz Kalp Sağlığı Taraması Sunuyor

Bakırköy Belediyesi, halk sağlığını önemseyerek Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile işbirliği yaparak 14-20 Nisan Kalp Sağlığı Haftası’nda ücretsiz kalp sağlığı taraması imkânı sağlıyor.

Bakırköy Belediyesi, toplum sağlığını desteklemek adına gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini ekledi. 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen işbirliği programı kapsamında, Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’ne başvuran vatandaşlar Dahiliye veya Aile Hekimliği polikliniklerinde muayene olabilecekler. Bu muayenelerin ardından Biruni Üniversitesi’nde ücretsiz kalp muayenesi, EKG ve EKO hizmetlerinden yararlanabilecekler. Muayeneler her gün 09.00-16.00 saatleri arasında yapılmakta olup, EKG ve EKO işlemleri ise saat 18.00 sonrasında gerçekleştirilecektir.

31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan başvurular hakkında detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, 0212 414 9777 numaralı telefondan Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nin 8100 dahili hattını arayabilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.