Arda Güler tarihe geçti! Real Madrid’den transfer kararı

Arda Güler, Real Madrid’le kupalara doymuyor. Milli futbolcu  Real Madrid’deki ilk sezonunu 3 şampiyonlukla tamamladı. Bu sezon İspanya Süper Kupası ve La Liga’yı kazanan takımın parçası olan Arda Güler kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

Ancelotti’nin ligin sonlarına doğru şans verdiği Arda Güler attığı goller ve gösterdiği performansla Ancelotti’nin gözüne girmişti. Real Madrid, milli futbolcunun geleceği hakkında son kararı verdi. İşte detaylar…

SAKATLIKTAN GOLLERLE DÖNDÜ

Real Madrid’in sezon öncesi ABD kampında dizinden sakatlanan Arda Güler iyileşmesinin ardından bu kez antrenmanlarda üst üste yaşadığı sakatlıklar sebebiyle uzun süre formasından uzak kaldı.

Milli futbolcu Kral Kupası’nda oynanan Arandina maçında ilk kez süre aldı ve futboluyla beğeni topladı. Süper Kupa’da Atletico Madrid’e karşı son dakikalarda oyuna giren ve eflatun-beyazlılardaki ilk kupası uzanan Arda Güler, Real Madrid’in La Liga’da şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından son haftalarda ligde de forma giymeye başladı.

Ligde Celta Vigo, Real Sociedad, Alaves, Granada ve son olarak Villareal ağlarına iki gol birden gönderen milli futbolcu aldığı süreleri iyi değerlendirdi ve toplamda 440 dakika forma giydiği Real Madrid’de 6 gole katkıda bulundu.

DEVLER LİGİ’Nİ KAZANAN İLK MİLLİ FUTBOLCU

Bu sezon Real Madrid’le 3 kupa birden kazanan Arda Güler için en unutulmaz an Wembley’de Şampiyonlar Ligi’nin kazanıldığı Borussia Dortmund maçı oldu. Tarihte hiçbir Türk milli futbolcu Şampiyonlar Ligi’ni kazanamamıştı. Borussia Dortmund’dan Salih Özcan ve Real Madrid’den Arda Güler bu onura sahip olmak için dün Wembley’de karşı karşıya geldi. Kazanan taraf 2-0’lık sonuçla Real Madrid olunca Arda Güler, Şampiyolar Ligi’ni kazanan ilk Türk milli futbolcu unvanının da sahibi oldu.

REAL MADRID KARARINI VERDİ

Sezona sakatlık problemleriyle başlayan Arda Güler sonrasında gösterdiği performansla Carlo Ancelotti ve teknik heyetin gözüne girmeyi başardı.

Milli futbolcu ligin son haftalarında 6 maçta 6 gol ile yıldızlaştı. Ancelotti her fırsatta Arda Güler’in Real Madrid’de kalacağını ve gelişimine devam edeceğini belirtti.

Real Madrid’e yakınlığı ile bilinen Planeta Madrid’de yer alan habere göre Arda Güler kesin olarak Real Madrid’de kalacak. Habere göre finalde süre alamamasına rağmen Ancelotti, Arda Güler’in gelişiminden çok memnun. 

Taraftarın da sevgilisi olduğu vurgulanan Arda Güler için “Bu nedenle Madridliler onun performansından çok memnun ve dahası, taraftarlar onun çok da uzak olmayan bir gelecekte önemli bir parça olacağından emin oldukları için ona büyük bir sevgi duyuyorlar. Şu an için ilk Avrupa Kupasını kazanmış durumda ki bu hiç de azımsanacak bir başarı değil.” ifadelerine yer verildi.

ARDA GÜLER’İN PERFORMANSI

Real Madrid’le 12 resmi maça çıkan Arda Güler, 440 dakika sğre bulduğu sezonda 6 gol kaydetti. Arda Güler, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hiç süre bulamazken La Liga’da 10 maçta 373 dakika, Süper Kupa’da 8 dakika ve Kral Kupası’nda 1 maçta 59 dakika sğre buldu. Transfermarkt verilerine göre Arda Güler’in güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx