Ankara Üniversitesinde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi’nde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi (AÜ), 14-20 Nisan tarihleri arasında “Farkında Ol Kalbini Koru Sempozyumu” düzenleyerek Kalp Sağlığı Haftası’nı kutladı.

AÜ Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda, obezite ve kalp sağlığı, sigara ve stresin kalp sağlığı üzerine etkisi, egzersiz ve kalp sağlığı ile hipertansiyon konuları ele alındı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Kalp Sağlığı Haftası’nı kutlayarak, toplumda kalp sağlığını korumak adına alınması gereken önlemlere dikkat çekiyoruz. Kalp sağlığı için hareketsiz yaşamdan kaçınılmalı, düzenli egzersiz yapılmalı, sigara ve stresten uzak durulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ünüvar, kalp sağlığını korumanın genetik faktörlerin yanı sıra kilo kontrolü, düzenli beslenme, düzenli uyku gibi yaşam tarzı faktörleriyle de ilişkili olduğunu vurgulayarak, herkesin kendi kalbini koruması gerektiğini belirtti.

AÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eralp Tutar ise kalp-damar hastalıklarının önemine dikkat çekerek, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve kronik stresin kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ve düzenli kontrollerin önemini vurguladı.

Kalp Sağlığını Korumanın Önemi

Tutar, Türkiye’de kalp-damar hastalıklarının önemli bir ölüm nedeni olduğunu belirterek, kolesterol, kan şekeri ve tansiyon gibi risk faktörlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Kalp sağlığını korumanın önemine dikkat çeken sempozyum, katılımcılara kalp sağlığıyla ilgili bilgi verirken, toplumda farkındalığın artırılması için çalışmaların devam edeceğini gösterdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Dilhan Türker Yıldız – Güncel

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.