Bitlis’te Erol Karaömeroğlu Anısına Yüzme Maratonu Düzenlendi

Van Gölü’ne kıyısı bulunan Bitlis’in Ahlat ilçesinde, merhum eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu anısına yüzme maratonu düzenlendi.

Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıldönümü programı kapsamında, Van Gölü’ne kıyısı bulunan Ahlat ilçesinde geçtiğimiz ay geçirdiği trafik kazası geçirerek vefat eden eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu anısına yüzme maratonu düzenlendi.

İstanbul Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLATİSDER) ve Antalya Ahlat Eğitim Kültür Derneği öncülüğünde düzenlenen yüzme maratonuna Bitlis Valiliği, Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi ve diğer Ahlat dernekleri ile sivil toplum kuruluşları destek verdi. 17 yüzücüden oluşan maraton ekibi, Kale Mahallesi sahilinde Van Gölü’ne dalış yaparak yüzmeye başladı. Sahil Güvenlik ve sağlık ekiplerinin kontrol ve gözetiminde 6 kilometre kulaç atan yüzücüler, 3 saat süren parkur sonunda Tunus Mahallesi’ndeki Ahlat Su Sporları merkezine vardı. Burada sağlık kontrolünden geçen yüzücülere protokol tarafından ödülleri ve katılım belgeleri verildi.

Yüzme maratonuna Şanlıurfa’dan katılan 60 yaşındaki yüzücü Süleyman Hicri, “Maratona Şanlıurfa Yüzme Akademisinden ekip olarak 4 kişi geldik. Çok güzel bir ortam var, çok güzel temiz bir su var. Mutlaka bu suyu dünyaya tanıtmamız lazım. Mutlaka bu Van Gölü’nü her tarafa tanıtmaları lazım. Ben ta Urfa’dan buraya gelmiş isem İstanbul’daki de gelir. Mardin’deki de gelir, Diyarbakır’daki gelir. Bizim buraya sahip çıkmamız lazım” dedi. – BİTLİS

Related Posts

İstanbul’da 21 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yasak var, uyan yok: İkinci el otomobiller sıfır araçlardan pahalı

İkinci el araçların sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlara satılması Ticaret Bakanlığı tarafından yasaklansa da yasağı delen satıcılar ilan girmeyi sürdürüyor.

Aynı denizde birkaç saat arayla iki ölüm

İngiltere’nin Cornwall bölgesinde sıcak havadan bunalan iki kadın, farklı plajlarda denize girdikten sonra yaşamını yitirdi. Olayların birbiriyle bağlantılı olmadığı bildirildi.

Medyada ‘tane’ polemiği

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel’in şehitlerden “tane” diye söz etmesini eleştirerek bunun dil yanlışlığı olduğunu vurguladı.

Resmi Gazete’de bugün (11 Ağustos 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 11 Ağustos 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 11 Ağustos 2025 tarihli ve 32983 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 11 Ağustos 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 11 Ağustos 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..