Erdoğan’dan dış politika mesajı: ‘Kimsenin iç işlerine karışmak niyetinde asla değiliz’

Recep Tayyip Erdoğan: Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025) kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Dünya genelinde güç dengelerinin değiştiği, uluslararası rekabetin arttığı bir süreçten geçiyoruz” dedi.

“Barış, Adalet ve Uluslararası Hukuk Üzerine Kurulu Türk Dış Politikası”

Erdoğan, Türk dış politikasının barış, adalet, uluslararası hukuk, egemenlik, hakkaniyet ve dayanışma ilkelerine dayandığını vurgulayarak, “Nüfus peşinde değiliz, tahakküm peşinde değiliz, hiç kimsenin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz kesinlikle yok. Bölgede huzur, barış ve dayanışma istiyoruz” şeklinde konuştu.

İsrail’e Karşı Tepki

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, “İsrail’in Gazze’deki soykırımını tüm dünyanın gündeminde tutuyoruz. Gazze’deki vahşeti sonlandırmak için diplomatik temaslarımızı artırıyoruz. Amaçlan, bir an önce ateşkesin sağlanmasıdır” dedi.

“Gazze’ye insani yardımların girişine izin verilmesi önemlidir. Kızılhaç’ın dahi engellenmesi korkunç bir durumdur” diyen Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Netanyahu ve katliam çetesi, Hitler’den daha vahşi bir barbarlık sergilemektedir. Avrupa’daki Holokost’ta dahi Gazze’deki insanlık dışı durumlar yaşanmamıştır. Bu acımasızlık karşısında hiçbir insanlık onuruna sahip kişi sessiz kalamaz.”

Erdoğan’ın Konuşması

“Bugün burada sadece Türk savunma sanayiinin gelişimini değil kendi bağımsızlık hikayemizi de görüyoruz. Amacımız kalıcı iş birliklerini geliştirmektir. Güç dengelerinin değiştiği süreçte farkındalık yaratmak önemlidir. Her gün yeni bir krize hazır olmalıyız.”

İsrail’in Gazze Saldırıları

“Gazze’deki saldırılar ve bölgedeki gerginlikler bizi yakından ilgilendiriyor, tedbir almamız gerekiyor.”

“Gazze’de insani yardım malzemesi girişine izin verilmemesi, açlıkla baş başa kalan çocukların sorunudur. Suriye’deki gelişmeler ve Karadeniz’deki çatışmalar endişe vericidir. Bölgedeki istikrarsızlık göz ardı edilemez.”

“Nüfus ve tahakküm peşinde değiliz. Bölgede huzur ve barış istiyoruz”, sözlerine ekleyen Erdoğan, bu doğrultuda adımlar attıklarını belirtti.

“Netanyahu Hitler’i Geride Bıraktı”

“Ateşkes sağlanmalı, insani yardımlar girişi hızlandırılmalıdır. Kızılhaç’ın engellenmesi kabul edilemez bir durumdur. Netanyahu’nun sergilediği vahşet karşısında sessiz kalmak ortak olmaktır. İnsanlık dışı uygulamalara karşı birlik olmalıyız.”

Savunma Sanayii

“Savunma sanayii güçlü olmalıdır, yerli üretim önemlidir. Türk savunma sanayii, büyük bir başarı hikayesine imza atıyor.”

“Tüm ihtiyaçlarımızı yerli kaynaklarımızdan karşılıyoruz. Savunma sanayide yerlilik oranı yüzde 80’lerin üzerinde. SİHA’larımız ve yerli savaş gemilerimizle dünya genelinde ses getiriyoruz.”

Related Posts

Erbaa’da Kuzenlerin Cansız Bedeni Bulundu

Tokat’ın Erbaa ilçesinde kaybolan Zafer ve Dilek Ateş’in cansız bedenleri Kelkit Çayı’nda bulundu.

Elazığspor İkinci Etap Kampını Tamamladı

Seza Çimento Elazığspor, ikinci etap kamp çalışmalarını sona erdirdi ve Erzurum’a gidecek.

Brüksel’de İsrail Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi

Belçika’da sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine yüzlerce Filistin destekçisi, İsrail’in Brüksel Büyükelçiliği önünde düzenlenen protestoya katıldı. Göstericiler, Filistin’i temsilen kefiye ve karpuz sembolü broşlar takarak “Gazze’de soykırım var, susmayacağız” sloganları attı.

Türkiye ve Birleşik Krallık’tan Eurofighter Mutabakatı

Milli Savunma Bakanı Güler, Eurofighter Typhoon kullanıcılığı için mutabakat zaptını imzaladı.

Siyasi cinayet vurgusu: Hablemitoğlu davasında savcı mütalaasını sundu

Hablemitoğlu suikastına ilişkin 5 yıldır süren davada önemli bir gelişme yaşandı. Savcı Zafer Ergün, esasa ilişkin mütalaasında iddianamedeki “para için işlendi” iddiasını geri çekti. Ergün, cinayetin siyasi gerekçelerle işlendiğini savunurken, tanık beyanlarının ciddiye alınmamasını ve tespit edilemeyen detayların sanık lehine kullanılmamasını talep etti.

Tehlikeli ittifak: İsrail ve Ukrayna el sıkıştı

İsrail ve Ukrayna Dışişleri bakanları, Kiev’de bir araya geldi. İki ülke, “İran tehdidine karşı” iş birliğini güçlendirme kararı aldı.