Tüketici Şikayetleri Ticaret Bakanlığı’na Ulaşıyor
Tüketiciler, yaşadıkları sorunları CİMER, e-Devlet, e-posta, veya yazılı başvuru gibi yöntemlerle Ticaret Bakanlığı’na iletiyor.
Geçen yıl, Bakanlığa ayıplı mal ve hizmetler, mesafeli sözleşmeler, ticari reklamlar, haksız ticari uygulamalar, garanti belgeleri, satış sonrası hizmetler ve abonelik sözleşmeleri ile ilgili toplam 146,130 tüketici şikayeti yapıldı.
Geçen yıl tüketici hakem heyetlerine 755,997 başvuru yapıldı ve bunlardan 762,100’ü sonuçlandı. Uyuşmazlık yaşanan ürünlerin değeri 7 milyar lirayı aştı.
Ayakkabılar en çok şikayet edilen ürünler arasında yer aldı. Ayakkabılarla ilgili 100,448 şikayet yapıldı ve bu şikayetler toplamın yaklaşık %13,2’sini oluşturdu.
Ayakkabıları, 36,800 kıyafet, 36,725 kredi kartı üyelik ücreti, 30,959 cep telefonu, 29,846 mobilya, ve 28,733 internet abonelikleri takip etti.
Geçen yıl, 4,5 milyar lira idari para cezası uygulandı.
Bakanlık denetimleri sonucunda, tüketicilerin ekonomik menfaatlerini olumsuz yönde etkileyen firmalara 3,7 milyar lirayı aşkın idari para cezası verildi.
Reklam Kurulu ise aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalara 277,7 milyon lira idari para cezası uyguladı.
More Stories
Muğla’da Üniversite Öğrencilerine Ulaşımda 1 TL Uygulaması Başladı
Kilis’te Ramazan Öncesi Fiyat ve Hijyen Denetimleri Yapıldı
Bodrum’da Zabıta Ekipleri Süpermarket Denetimlerini Sürdürüyor