Boeing’in pabucu dama atıldı: Trump ‘memnun değil’

ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü yaptığı açıklamada uçak üreticisi Boeing’den memnun olmadığını ve ABD Başkanlarının şahsi uçağı olan Air Force One uçakları konusunda farklı bir şirketle anlaşabileceklerini söyledi.

Beyaz Saray, Boeing’in iki yeni başkanlık uçağını teslim etmede en az üç yıl geciktiğini belirtti. Trump ve Beyaz Saray, son dönemde Boeing’e yönelik eleştirilerini sıklaştırdı ve şirketin söz verilen teslim tarihini karşılamadığını vurguladı. Trump, “Ben Boeing’ten memnun değilim” diye konuştu.

Air Force One’da gazetecilere konuşarak hayal kırıklığını bir kez daha dile getiren Trump, “bu ihaleyi çok uzun zaman önce verdik Başka bir şey yapabiliriz. Bir uçak satın alabiliriz ya da bir uçak bulabiliriz,” ifadelerini kullandı. Ancak Boeing’in rakibi Airbus’ın alternatifler arasında olmadığını açıkça belirtti.

UÇAKLAR GECİKİYOR

Salı günü bir Beyaz Saray yetkilisi, Boeing’in Air Force One programının 2029 yılına veya daha da sonrasına sarkabileceğini söyledi. Tedarik zinciri sorunları ve değişen gereksinimlerin gecikmelere yol açtığını belirten yetkili, hafta sonu yapılan açıklamalarda da şirketin programın gerisinde kaldığının altını çizmişti.

Trump, 2016 başkanlık kampanyasından bu yana programla yakından ilgileniyor. O dönem, dönemin Boeing CEO’su Dennis Muilenburg’den maliyeti 4 milyar dolarda sabitleme sözü almıştı. 2018’de kesinleşen sabit fiyatlı sözleşme, Boeing’e 2 milyar dolardan fazla maliyet getirdi.

Trump’ın sürece yeniden dahil olması, şirket için ek sorunlara yol açabilir. Analistlere göre Boeing, süreci hızlandırmak için milyarder iş insanı Elon Musk ile görüşmelerde bulunuyor.

Related Posts

Fransa’da kamusal alanlarda sigara yasağı resmen başladı

Fransa’da çocukları pasif içicilikten korumayı amaçlayan yeni sigara yasağı yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında artık ülkedeki plajlarda, parklarda, otobüs duraklarında ve bazı kamuya açık alanlarda sigara içmek yasak. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransa …

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

Beyonce ölümden döndü

DÜNYACA ünlü ABD’li şarkıcı Beyonce (43), yeni albümü “Cowboy Carter” turnesi kapsamında Houston’daki konserinde ölümden döndü.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

Kurultay davası sonrası Hikmet Çetin, Kılıçdaroğlu’na sert çıktı

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, ertelenen CHP kurultayına ilişkin yaptığı değerlendirmede, partinin ilk kez iktidara bu kadar yakın olduğunu vurguladı ve parti içi birlik çağrısında bulundu. Çetin, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Rusya ve Azerbaycan’ı birbirine düşüren operasyon: Kardeşler ölünce her şey iptal oldu

Yekaterinburg’da iki Azerbaycan vatandaşının ölümünün ardından Bakü, Rusya ile tüm kültürel işbirliğini durdurdu. Gözaltına alınan Azerbaycanlı kardeşlerin işkenceyle öldürüldüğü öne sürüldü. Rusya ise iddiaları reddetti, Bakü’nün kararlarına tepki gösterdi.