İstanbul’da kamu ve özel sektördeki binalarda yangın denetimi yapılacak

İstanbul Valiliği Yangın Denetimlerini Arttırıyor

Bolu’da meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını sonrasında, İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik, İstanbul genelindeki tüm kamu ve özel sektöre ait bina, tesis ve işletmelerin yangın mevzuatına uygunluğunu denetleyecek.

Valilik tarafından yayımlanan genelgede, denetimlerin detayları şu şekilde belirtildi:

  • Her ilçede ilçe kaymakamlıklarının koordinasyonunda, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgili yetkili kurum temsilcilerinden oluşan komisyonlar oluşturulacak.
  • Belirlenen komisyonlar, öncelikle ilçedeki kamuya açık yerlerin yangın mevzuatına uygunluğunu kontrol edecek ve eksiklikleri tespit edecek.
  • Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılacak ve belirlenen süre içerisinde tedbirlerin alınması istenecek.
  • Yangın mevzuatına uygun olmayan ve gerekli düzeltmeleri yapmayan işletmeler kapatılacak ve cezai işlemlere tabi tutulacak.

İstanbul Valiliği’nin aldığı bu kararla, yangın önlemlerine uyum konusunda daha etkili adımlar atılması hedefleniyor.

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

Beyonce ölümden döndü

DÜNYACA ünlü ABD’li şarkıcı Beyonce (43), yeni albümü “Cowboy Carter” turnesi kapsamında Houston’daki konserinde ölümden döndü.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

Kurultay davası sonrası Hikmet Çetin, Kılıçdaroğlu’na sert çıktı

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, ertelenen CHP kurultayına ilişkin yaptığı değerlendirmede, partinin ilk kez iktidara bu kadar yakın olduğunu vurguladı ve parti içi birlik çağrısında bulundu. Çetin, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Rusya ve Azerbaycan’ı birbirine düşüren operasyon: Kardeşler ölünce her şey iptal oldu

Yekaterinburg’da iki Azerbaycan vatandaşının ölümünün ardından Bakü, Rusya ile tüm kültürel işbirliğini durdurdu. Gözaltına alınan Azerbaycanlı kardeşlerin işkenceyle öldürüldüğü öne sürüldü. Rusya ise iddiaları reddetti, Bakü’nün kararlarına tepki gösterdi.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın iptali davası bugün: PM ve YDK üyelerinden davaya katılma talebi

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın iptali davası bugün: PM ve YDK üyelerinden davaya katılma talebi