Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Trump’ın enerji politikasını memnuniyetle karşıladı

Olaf Scholz, Trump’ın Enerji Politikasını Memnuniyetle Karşılıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Donald Trump‘ın enerji politikası hakkında olumlu görüş bildirdi. Scholz, Trump’ın daha fazla petrol ve doğal gaz üretimine odaklanan politikalarının küresel piyasalarda daha fazla arz sağlayarak enerji fiyatlarını düşüreceğini belirtti.

Scholz, Handelsblatt gazetesinde verdiği röportajda, Trump’ın enerji politikasını desteklediğini ve daha fazla petrol ve doğal gaz ihracatını olumlu karşıladığını ifade etti. Scholz, enerji fiyatlarının düşmesinin Avrupa ve Almanya için iklim nötrlüğü hedefine ulaşmada yardımcı olacağını vurguladı.

Scholz, önceki Başkan Joe Biden’a kıyasla Trump’ın sıvılaştırılmış doğal gaz için yeni terminaller inşa etme planlarını takdir ettiğini söyledi. Scholz, “İnşaatın devam etmesi olumlu bir gelişme.” dedi.

Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararıyla ilgili üzgün olduğunu ifade eden Scholz, Almanya’nın iklim politikasına devam edeceğini belirtti. Küresel ısınmanın ciddi tehdit oluşturduğunu vurgulayan Scholz, “Zayıf değiliz, ticaret savaşının kimseye faydası olmaz.” şeklinde konuştu.

Düzensiz Göç ve Seçimler

Almanya’da 23 Şubat’ta yapılacak erken seçimde Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olan Scholz, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Friedrich Merz’ı eleştirerek düzensiz göç konusunda görüşlerini açıkladı. Scholz, Avrupa’nın dış sınırlarının daha iyi korunması ve AB içinde işbirliğiyle sınırlandırılabilir olduğunu belirtti.

Related Posts

ABD’nin Ukrayna’ya füze yardımını kestiğinden haber yokmuş

Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurma kararı Washington’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’ın bile devre dışı bırakıldığı bir süreçte alındı. Cumhuriyetçiler tepki gösterdi, Colby ise sürecin Ukrayna desteğini sürdürdüğünü savundu.

Erdoğan ‘silkeleyin’ dedi, Bakanlık CHP’li belediyeden 50 yıl önce yapılan barajın parasını istedi

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, DSİ’nin 1975’te inşa edilen Atikhisar Barajı’nın maliyeti gerekçesiyle belediyeden 300 milyon TL istediğini açıkladı. Erkek, bu talebin hukuksuz olduğunu belirterek, “Bize içme suyu amacıyla yapılmayan bir barajın bedeli ödetilmek isteniyor” dedi.

Trump’ın yeni Alcatraz’ı: Bizzat kendisi denetledi… Timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili!

Dünyanın en ünlü ve en kötü şöhretli hapishanesi, ABD’nin Florida eyaletinde geri döndü. ABD Başkanı Donald Trump, “Timsahlı Alcatraz” olarak adlandırılan tesisi inceledi. 5 bin düzensiz göçmeni barındıracağı belirtilen tesisin, dikenli tellerin yanı sıra timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili olduğu ifade edildi.

Fransa’da kamusal alanlarda sigara yasağı resmen başladı

Fransa’da çocukları pasif içicilikten korumayı amaçlayan yeni sigara yasağı yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında artık ülkedeki plajlarda, parklarda, otobüs duraklarında ve bazı kamuya açık alanlarda sigara içmek yasak. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransa …

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

Beyonce ölümden döndü

DÜNYACA ünlü ABD’li şarkıcı Beyonce (43), yeni albümü “Cowboy Carter” turnesi kapsamında Houston’daki konserinde ölümden döndü.