Naci Görür’den farklı ‘deprem’ uyarısı: ‘Talep edin’

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: Deprem Dirençli Kentler İnşa Etmeliyiz

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümüne yaklaşırken sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Görür, “Sevgili milletimi bilgilendirme” başlığıyla yayınladığı mesajda şunları belirtti:

Sadece deprem dirençli kentler inşa ederek bu sorundan kurtulabiliriz. Çağdaş deprem ülkelerine baktığımızda, binlerce insanın hayatını kaybettiği depremlere karşın onların sadece birkaç tesadüfi ölümle atlattıklarını görüyoruz. Bir deprem dirençli kent, büyük depremleri minimum zararla atlatan bir kent demektir. Eğer kent yönetimleri, halk, altyapı, yapı stoku, çevre ve ekonomiyi eğitim, bilim ve günümüz teknolojileriyle depreme dayanıklı hale getirirsek, bu tür felaketlerden büyük ölçüde kurtulabiliriz. Tek yapmamız gereken, sizi yönetenlerden deprem dirençli kentleri talep etmek. Sevgilerle.”

Related Posts

Kredi kartı ile altın alanlar yandı! Hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz

Kredi kartıyla altın alıp daha sonra da altını nakit paraya çevirenler yandı. Son dönemde bu şekilde kredi kartı kullanarak altın alanlar dev cezalara uğruyor. Binlerce vatandaş hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir

ABD’nin Ukrayna’ya füze yardımını kestiğinden haber yokmuş

Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurma kararı Washington’da büyük bir şaşkınlık yarattı. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’ın bile devre dışı bırakıldığı bir süreçte alındı. Cumhuriyetçiler tepki gösterdi, Colby ise sürecin Ukrayna desteğini sürdürdüğünü savundu.

Erdoğan ‘silkeleyin’ dedi, Bakanlık CHP’li belediyeden 50 yıl önce yapılan barajın parasını istedi

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, DSİ’nin 1975’te inşa edilen Atikhisar Barajı’nın maliyeti gerekçesiyle belediyeden 300 milyon TL istediğini açıkladı. Erkek, bu talebin hukuksuz olduğunu belirterek, “Bize içme suyu amacıyla yapılmayan bir barajın bedeli ödetilmek isteniyor” dedi.

Trump’ın yeni Alcatraz’ı: Bizzat kendisi denetledi… Timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili!

Dünyanın en ünlü ve en kötü şöhretli hapishanesi, ABD’nin Florida eyaletinde geri döndü. ABD Başkanı Donald Trump, “Timsahlı Alcatraz” olarak adlandırılan tesisi inceledi. 5 bin düzensiz göçmeni barındıracağı belirtilen tesisin, dikenli tellerin yanı sıra timsahlarla ve piton yılanlarıyla çevrili olduğu ifade edildi.

Fransa’da kamusal alanlarda sigara yasağı resmen başladı

Fransa’da çocukları pasif içicilikten korumayı amaçlayan yeni sigara yasağı yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında artık ülkedeki plajlarda, parklarda, otobüs duraklarında ve bazı kamuya açık alanlarda sigara içmek yasak. Geçtiğimiz Cumartesi günü Fransa …

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı