Kocaeli’de Uzaktan Enerji İzleme Sistemi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Uzaktan Enerji İzleme Sistemi Enerji Tasarrufunu Sağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıl önce devreye alınan “Uzaktan Enerji İzleme Sistemi” sayesinde enerjinin kesintisiz ve tasarruflu bir şekilde kullanılması sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sıkça kullandığı tesisler, parklar ve millet bahçelerinde enerjinin verimli bir şekilde kullanılması amacıyla 2017 yılında “Uzaktan Enerji İzleme Sistemi”ni hayata geçirdi.

Enerji İzleme Merkezi’nde, belediye tarafından kurulan 47 üst geçit 380 kamera ile 24 saat boyunca izleniyor ve geçitlerdeki 231 yürüyen merdiven ile 88 asansörün takibi gerçekleştiriliyor.

Yetkili personel, geliştirilen sistemi kullanarak telefon, tablet ya da bilgisayar aracılığıyla arızaları tespit edebiliyor ve akıllı aydınlatma sistemleri sayesinde güç değerlerini ayarlayabiliyor.

Kentteki tesislerde kesintisiz ve tasarruflu enerji kullanımını sağlayan bu sistem, enerji, yakıt, zaman ve insan gücünden tasarruf sağlamanın yanı sıra daha verimli bir enerji kullanımını da beraberinde getiriyor.

Sekapark’ta bulunan 460 aydınlatma direği ve 820 armatürün uzaktan kontrol edilebilmesiyle enerji verimliliği sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü Enerji İzleme Merkezi Şefi Serkan Yaman, belediye tesislerine 24 saat uzaktan erişim sağlayarak vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Yaman, asansörlerde bulunan bas-konuş sistemiyle mahsur kalan vatandaşların merkezle iletişime geçebileceğini ve içerideki vatandaşlara durum hakkında bilgi verilerek panik oluşmasının önüne geçildiğini açıkladı.

Enerji izleme sistemleri sayesinde sahil, yürüyüş yolu, spor alanları, park ve millet bahçeleri gibi 164 tesisin aydınlatma sistemleri merkezden takip edilerek arıza durumları tespit edilebiliyor.

Yaman, enerjinin sürekli sağlanması gereken tesislerde jeneratörlerin yakıt seviyelerinin de uzaktan izlendiğini ve hizmet aksaklıklarının önüne geçildiğini belirtti.

Aydınlatma sistemlerinin akıllı hale getirilerek enerji tasarrufu sağlanması hedeflenen belediye, Sekapark ve Derince tünellerindeki aydınlatma seviyelerini de teknolojik yöntemlerle ayarlayarak trafik kazalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Related Posts

Bakan Yumaklı: 865 milyon lira tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 865 milyon 356 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Çin ve Mısır’dan ABD Doları’na karşı hamle: Yeni işbirliği dönemi başlıyor!

Çin ile Mısır arasında finans, dijital ödeme sistemleri ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında kapsamlı işbirliği adımları atıldı. İki ülke, yerel para kullanımı ve dijital altyapı entegrasyonu gibi alanlarda ortaklıklarını derinleştiriyor. Yapılan anlaşmalar, ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin işaretini veriyor.

TBYD Başkanı açıkladı: Tuborg grubuna zam geldi!

ÖTV artışının ardından alkol fiyatlarında yeni zamlar uygulanmaya başlandı. İki büyük alkol grubuna gelen zamlar raflara yansıdı. Fiyat listeleri güncellenirken tüketiciler yeni etiketlerle karşılaştı.

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …

Doğu Akdeniz’deki illerin 6 aylık ihracatı 4,8 milyar doları aştı

Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’den ocak-haziran döneminde 4 milyar 820 milyon 190 bin dolarlık dış satım yapıldı.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.