Tüm hekimlere estetik işlem yapma izni veren yönetmeliğe tepki: Ehliyeti olana “Hadi gel, şu uçağı da sür” demekle aynı şey

Sağlık Bakanlığı, Estetik Operasyonlarında Branş Kısıtlamasını Kaldırdı

Sağlık Bakanlığı, estetik operasyonlarında önemli bir düzenlemeye gitti. Artık sadece dermatologlar, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları ile bakanlık onaylı medikal estetik sertifikasına sahip olanlar değil, diğer branşlardan tüm hekimler, medikal estetik müdahaleleri yapabilecekler. Bu yönde yapılan düzenlemeye itiraz eden Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, “Bu ehliyeti olana, ‘Hadi gel şu uçağı da sür’ demekle aynı şey. Kişi hekim de olsa bir sertifika vermekle olur mu bu iş?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Eğitim süreci ve uzmanlık alanları göz önüne alındığında, Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) yapılan başvurular incelendiğinde dermatoloji ve plastik cerrahinin en çok tercih edilen branşlar olduğu görülüyor. Temel tıp eğitimini tamamlayanlar altı yıl sonra dermatoloji ya da plastik cerrahi uzmanlık alanlarını tercih ederek uzmanlaşma sürecini başlatıyorlar.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Bu ehliyeti olana, ‘Hadi gel, şu uçağı da sür’ demekle aynı şey. Kişi hekim de olsa bir sertifika vermekle olur mu bu iş? Ayrıca bu sertifikaları kim verecek, nerede verecek, neye göre verecek? 2-3 haftalık bir eğitimle 6 yıllık uzmanlık eğitimi aynı mı?” ifadelerini kullandı.

Detaylı bilgi için .

(Hürriyet)

TIKLAYIN | Resmî Gazete’de yayımlandı: Özel sağlık kuruluşlarına “estetik” ayarı

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.