42 Yıldır Ebe Olarak Yeni Hayatlara Şahitlik Eden Özgül Çetin

Özgül Çetin: 42 Yıldır Ebelik Yapan Bir Kadının Hikayesi

Gaziantep’in sevgili ebesi Özgül Çetin, 42 yıldır birçok anneye eşlik ediyor ve doğan her bebeğin ilk nefesine tanıklık ediyor.

61 yaşındaki Gaziantepli Özgül Çetin, ebelik tutkusunu ebe kıyafetlerine olan özeniyle keşfetti ve mesleğe 19 yaşında adım attı.

Artık 42 yıldır Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet veren Çetin, mesleğine olan tutkusunu şu şekilde ifade etti: “Hayatımın aşkı bu meslek, her doğum benim için ayrı bir sevinç kaynağı. Annenin umut dolu bakışları, bebeğin ilk nefesi… Bu duyguyu her doğumda yeniden yaşıyorum.”

Özgül Çetin, farklı anılar ve deneyimlerle dolu olan ebelik kariyeri boyunca birçok doğuma şahitlik ettiğini belirtiyor. En ilginç deneyiminin yeğeninin ev doğumu olduğunu dile getiriyor ve her bebeğe aynı sevgiyle yaklaştığını vurguluyor.

Çetin’in meslek hayatında en büyük mutluluğu ise her doğumla beraber gelen heyecan ve mesleğin kutsallığını bir kez daha hissetmesi. “İlk nefes, bütün yorgunluğumuzu unutturuyor” diyerek mesleğine duyduğu bağlılığı gözler önüne seriyor.

Ebelik mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine inanan Özgül Çetin, 50 yıldan fazla süredir annelerin dualarıyla hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Uykusuz nöbetlerde dahi bebeğin doğduğu anın verdiği mutluluğun her yorgunluğu unutturduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Beyza Nur Eryılmaz – Güncel

Related Posts

Yüksek tansiyon riskini azaltmak için 5 etkili yöntem

İleri yaş hastalığı olarak bilinen yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon, genç yaşlarda da görülebiliyor. Ailesinde hipertansiyon öyküsü bulunan kişilerin erken yaşlardan itibaren farkındalık kazanmasının önemini vurgulayan İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Murat Değertekin, genç yaşta ortaya çıkan hipertansiyonda ilaç kullanımından kaçınmanın sakıncalarına işaret etti.

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Baklanın Parkinson üstündeki etkisi şaşırttı; “Motor semptomlarını azaltıyor!”

Salmonella ve bacillus cereus’un tehdidi: Uzmanından gıda güvenliğine dair çarpıcı uyarılar

Gıda güvenliği uzmanı Nurten Sırma, ABD’de kabak çekirdeği ve Almanya’da toz zencefilde tespit edilen bakteriler nedeniyle yapılan geri çağırmaların önemini vurguladı. Türkiye’de ise gıda güvenliği ve geri çağırma uygulamalarının yetersiz olduğunu belirten Sırma, ürün izlenebilirliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.