42 Yıldır Ebe Olarak Yeni Hayatlara Şahitlik Eden Özgül Çetin

Özgül Çetin: 42 Yıldır Ebelik Yapan Bir Kadının Hikayesi

Gaziantep’in sevgili ebesi Özgül Çetin, 42 yıldır birçok anneye eşlik ediyor ve doğan her bebeğin ilk nefesine tanıklık ediyor.

61 yaşındaki Gaziantepli Özgül Çetin, ebelik tutkusunu ebe kıyafetlerine olan özeniyle keşfetti ve mesleğe 19 yaşında adım attı.

Artık 42 yıldır Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet veren Çetin, mesleğine olan tutkusunu şu şekilde ifade etti: “Hayatımın aşkı bu meslek, her doğum benim için ayrı bir sevinç kaynağı. Annenin umut dolu bakışları, bebeğin ilk nefesi… Bu duyguyu her doğumda yeniden yaşıyorum.”

Özgül Çetin, farklı anılar ve deneyimlerle dolu olan ebelik kariyeri boyunca birçok doğuma şahitlik ettiğini belirtiyor. En ilginç deneyiminin yeğeninin ev doğumu olduğunu dile getiriyor ve her bebeğe aynı sevgiyle yaklaştığını vurguluyor.

Çetin’in meslek hayatında en büyük mutluluğu ise her doğumla beraber gelen heyecan ve mesleğin kutsallığını bir kez daha hissetmesi. “İlk nefes, bütün yorgunluğumuzu unutturuyor” diyerek mesleğine duyduğu bağlılığı gözler önüne seriyor.

Ebelik mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine inanan Özgül Çetin, 50 yıldan fazla süredir annelerin dualarıyla hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Uykusuz nöbetlerde dahi bebeğin doğduğu anın verdiği mutluluğun her yorgunluğu unutturduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Beyza Nur Eryılmaz – Güncel

Related Posts

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.